• Aktuality

      • Erasmus+ v Rumunsku
        • Erasmus+ v Rumunsku

        • 26.05.2022 07:38
        • V dňoch 26. 4. - 4. 5. 2022 sme sa spolu s účastníkmi z ďalších 5 krajín Európy: Lotyšska, Estónska, Poľska, Grécka a Rumunska stretli v Rumunsku v meste Sinaia na mládežníckej výmene „ACT-DIVE“ realizovanej v rámci programu Erasmus +.

        • Cieľom tohto projektu bolo vzdelávať sa v oblasti demokracie, spoločnosti a medzinárodnej spolupráce. Každý deň sme sa zúčastňovali rôznych interaktívnych prezentácií a tvorivých dielní o aktívnom občianstve a význame aktívneho občana v miestnych komunitách a rôznych krajinách.  Mali sme napríklad aj rolové hry, otvorené diskusie a debaty, kde sme v medzinárodných tímoch museli vymyslieť hru, v ktorej ľudia prezentovali svoje argumenty za a proti určitej iniciatíve. Posilnili sme vzájomný rešpekt a civilizovanú komunikáciu.

          Počasie bolo na našej strane, takže sme mali aj vonkajšie aktivity, napríklad v centre mesta Sinaia, kde sme museli komunikovať s miestnymi obyvateľmi a čo najviackrát vymeniť obyčajné pero za niečo iné. Vyšli sme si na prechádzku, ktorá končila úžasným výhľadom a navštívili sme aj kláštor Sinaia a hrad Peles.

          V nedeľu sme mali aktivitu v parku Sinaia, kde každá krajina iniciovala hry alebo iné aktivity pre deti. Deti boli veľmi milé a zapájali sa aj napriek jazykovej bariére. Každý večer sme mali kultúrny večer. Kde sa jednotlivé krajiny prezentovali.  Zatancovali sme si tradičné tance, jedli typické jedlá a naučili sme sa pár slov v iných jazykoch. „ACT-DIVE“ bol to prvý projekt pre nás všetkých zo Slovenska a bol to veľmi úspešný projekt vďaka dobrej a pozitívnej energii celej skupiny a tiež vďaka Shy Guys Association. Bol to úžasný čas s úžasnými ľuďmi. Ďakujeme.

           

        • Naspäť na zoznam článkov