• Aktuality

      • Úspech vo filmovej súťaži
        • Úspech vo filmovej súťaži

        • 23.11.2021 14:15
        • This human world je rakúsky filmový festival, ktorého súčasťou je aj súťaž krátkych študentských filmov. Hlavná téma súťaže: Našu budúcnosť uvidíme#LenSpolu! Svoje práce do súťaže poslalo viac ako  100 tímov zo siedmich krajín a nám sa podarilo obsadiť krásne druhé miesto.

        • This human world  je rakúsky filmový festival, ktorého súčasťou je aj súťaž krátkych študentských filmov. Hlavná téma súťaže: Našu budúcnosť uvidíme#LenSpolu!

          Myšlienka bola pre nás kľúčová a zobrali sme ju ako veľkú výzvu a tohtoročný festival sme rozhodne nemohli vynechať.

          Ako takú tému uchopíme, bolo už len na nás. Vedeli sme, že chceme natočiť film na tému, ktorá nám je blízka a vieme ju predostrieť z nášho uhla pohľadu. Preto sme po niekoľkých stretnutiach dospeli k záveru, že konzum, alebo presnejšia konzumná spoločnosť, v ktorej žijeme, sa nás jednoznačne týka a dokázali by sme priniesť náš pohlaď na danú problematiku.

          Inšpiráciu sme hľadali  v bežnom živote, ale taktiež  aj v umení. Dielo Madre Napoli od Michelangela Pistoletta, zobrazuje sochu ženy, ktorá stojí čelom k obrovskej kope oblečenia. Práve v jednoduchosti sa skrýva krása. Pointu pochopí každý a je to jedno z tých diel, nad ktorými sme nútení premýšľať. Túto symboliku s hromadou oblečenia sme použili aj v našom krátkom filme spolu s prestrihávanými dokumentárnymi zábermi s bežného života.

          Film sme neposielali do súťaže s cieľom umiestniť sa, ale bola to pre nás určitá výzva, jednak zaujímavo spracovať námet a rovnako aj stihnúť celu realizáciu v pomerne krátkom čase.

          Svoje práce do súťaže poslalo viac ako  100 tímov zo siedmich krajín a nám sa podarilo obsadiť krásne druhé miesto.

          Sme veľmi vďačné za hodnotenie poroty a tento projekt vnímame ako prínos pre mladých tvorcov, ktorí skrátka iba radi robia to, čo ich baví a teda tvoria.  

                                                                                 E. Urmínová, N. Ortová, E. Machová

           

        • Naspäť na zoznam článkov