• Aktuality

      • Schránka dôvery
        • Schránka dôvery

        • 19.05.2021 10:43
        • Na čo najlepšiu a najefektívnejšiu adaptáciu žiakov na prezenčné vyučovanie a každodenný návrat do školy bola pre žiakov a študentov v našej škole na  pracovisku Karloveská 32 zriadená Schránka dôvery.

        • Schránka je venovaná všetkým, ktorí majú, a hlavne chcú, niečo povedať, ktorí hľadajú odpovede na svoje nezodpovedané otázky, ktorí hľadajú svoju „spriaznenú dušu“ alebo majú len nejaký nápad, prosbu, pochvalu či sťažnosť. Žiaci sa prostredníctvom Schránky dôvery môžu kedykoľvek zdôveriť či požiadať o pomoc.

          Schránku vyberá a odpovede zabezpečuje školská psychologička Mgr. Eva Poláková. Ak je na odkaze uvedený adresát, odpoveď mu bude dôverne doručená.

          Schránka dôvery má svoje pravidlá:

          1. Svoje nápady, výzvy, pripomienky, kritiku či pochvalu, sťažnosť, problém, čokoľvek, čo žiaka trápi, vhodne sformuluje, napíše na papier a vloží do schránky.

          2. Odkaz môže byť podpísaný alebo anonymný.

          3. Pre jednoduchšie riešenie a doručenie odpovede je treba, aby napísal svoj kontakt. Do anonymných odkazov napíše aspoň znak alebo heslo.

          4. Do odkazu môže žiak napísať komu je určený, ak si žiada konkrétnu odpoveď napr. od riaditeľky školy, od zástupkýň riaditeľky školy, od jednotlivých vyučujúcich alebo od iných osôb.

          5. Anonymné odkazy s odpoveďami sú priebežne zverejňované na priľahlej nástenke.

          Veríme, že aj prostredníctvom Schránky dôvery zabezpečíme žiakom nielen čo najbezproblémovejší návrat na prezenčnú formu vyučovania, ale že Schránka dôvery bude plniť svoju úlohu aj v prevencii sociálno-patologických javov.

           

          Mgr. Eva Poláková, školská psychologička

           

        • Naspäť na zoznam článkov